- - - - - ---

Hur man får sina pengar att växa #2

Många har den uppfattningen om att kunna få det bra ekonomiskt, så måste man få in så mycket pengar som möjligt. Men det man glömmer bort är att den summa som försvinner varje månad spelar större roll.
Har man så låga utgifter som möjligt, så behöver man inte heller ha hög inkomst för att få gott ställt.

Se över räkningar och andra löpande kostnader:
Prenumerationer, medlemsavgifter, avbetalningar, telefoni, elavtal, bredband, tv-kanaler, mm. Kan Du kanske hitta bättre avtal hos någon annan? Eller ta bort något helt?


Vissa kommuner borde skämmas...

...För att de går alldeles för långt med deras penga-sparande hit och dit. Personalstyrkan ska slimmas ned till minsta möjliga, så de som är kvar får slita arslena av sig PLUS att klientelen (till exempel elever, förskolebarn och äldre) blir lidande av det här. Och hur ser det ut om x antal år? Jo, massa sjukskrivningar bland personalen på grund av att de blir utarbetade, kostnader som kommunen får stå för, samt tid och pengar för att få tag på ny personal. OJ så de långsiktigt tjänar på att slimma ned alla kostnader...!

Det mest sjuka jag fått reda på att det är en kommun som sparar in på mjölk till dagisbarnen. Så istället för standard- eller mellanmjölk (som tydligen är för dyrt) serveras barnen istället lättmjölk. Men eftersom barn rekommenderas att inte dricka lättmjölk, så har de löst problemet genom att droppa i lite olja i mjölken för att göra den fetare. Ursäkta, vad är det för ap-berg som har beslutat det otroliga bakomflötet-beslutet?

Verkar som att en del kommuner fått hybris på att spara pengar så de går över gränsen. Och långsiktigt tänkande, vilka konsekvenser vissa besparingar kan tänkas få, existerar tydligen inte. Det är här och nu som gäller. Om det slår tillbaka dubbelt om fem år, om personalen blir sjuka och barn inte får de behöver, ja det struntar dom i.

Konsumentbloggen borde skämmas...

...För att inte ha skrivit något inlägg på hundra år. Ja, vad ska man säga? Saker och ting kommer emellan så tyvärr finns det inte så mycket tid till att blogga. Fast det är roligt. Men men. Kanske hinner man slänga in nåt inlägg ibland.

Något aktuellt som jag måste klaga lite på är väl att man återigen höjt bensinskatten. Nästan 15kr per liter är vi uppe i nu och jag undrar; hur ska detta sluta? 20kr/l är inte så långt borta tror jag. Och folk är fortfarande beroende av att ha bil. Okej, lite nya miljövänliga och billiga drivmedel välkomnas varmt. Vad hände egentligen med elbilar och den utvecklingen...?

Såg med lillögat häromdagen på en debatt huruvida man ska höja skatten på godis och andra sockerfyllda livsmedel för att undvika övervikt och ohälsosamt leverne. Ja varsågod, säger jag. Inte fan kommer folk köpa mindre för det. Och varför skulle mataffärer ta ansvaret för att människor köper en massa godis? Har man inte ett eget ansvar och gör sina egna val? Man blir ju inte direkt påtvingad att köpa godis när man handlar mat. "Nä det är inte mitt fel att jag blivit tjock, det är ju ICA's fel!" ...Ursäkta?

Nåt som jag däremot inte klagar på är att regeringen sänkt momsen för restaurangägare. Från ca 25% ner till ca 13% (är osäker på exakta siffran). Något positivt dyker upp ibland i alla fall.