- - - - - ---

Vissa kommuner borde skämmas...

...För att de går alldeles för långt med deras penga-sparande hit och dit. Personalstyrkan ska slimmas ned till minsta möjliga, så de som är kvar får slita arslena av sig PLUS att klientelen (till exempel elever, förskolebarn och äldre) blir lidande av det här. Och hur ser det ut om x antal år? Jo, massa sjukskrivningar bland personalen på grund av att de blir utarbetade, kostnader som kommunen får stå för, samt tid och pengar för att få tag på ny personal. OJ så de långsiktigt tjänar på att slimma ned alla kostnader...!

Det mest sjuka jag fått reda på att det är en kommun som sparar in på mjölk till dagisbarnen. Så istället för standard- eller mellanmjölk (som tydligen är för dyrt) serveras barnen istället lättmjölk. Men eftersom barn rekommenderas att inte dricka lättmjölk, så har de löst problemet genom att droppa i lite olja i mjölken för att göra den fetare. Ursäkta, vad är det för ap-berg som har beslutat det otroliga bakomflötet-beslutet?

Verkar som att en del kommuner fått hybris på att spara pengar så de går över gränsen. Och långsiktigt tänkande, vilka konsekvenser vissa besparingar kan tänkas få, existerar tydligen inte. Det är här och nu som gäller. Om det slår tillbaka dubbelt om fem år, om personalen blir sjuka och barn inte får de behöver, ja det struntar dom i.

Kommentarer
Postat av: Tess

Fruktansvärt när de snålar in på just barnen också! Det är viktigt för barn som växer att få i sig nog med näring och trygghet är också en viktig grej, något man kanske inte får om det är ett fåtal i personalen på över 10 barn. De snålar däremot inte in på t.ex. ipads till alla kommunpolitiker! I en grannkommun får barnen i skolan dela kanske 3-4 stycken på en gammal dator medan varje kommunpolitiker som sagt har en varsin ipad. Fruktansvärt!

2012-01-24 @ 15:22:42
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Konsumenten själv

Ja, där har man också verkligen fördelat resurserna rättvist... Fy för sånt där!

2012-01-24 @ 15:30:26
Postat av: siv

Är det verkligen sant att barnen får lättmölk med lite olja i? Det låter som en skröna.Så korkade kan väl inte ens kommunpolitiker vara.

Det skulle i så fall vara olja med AD vitaminer.

2012-01-28 @ 21:53:27
URL: http://sivansblogg.blogspot.com
Postat av: Konsumenten själv

Ja det låter verkligen som ett aprilskämt, men det är en nära vän till mig som arbetar på just det här dagiset som berättat detta. Ibland får de ha olja även i maten och inte bara i mjölken. Och det är tydligen ingen specifik sort, utan de använder både oliv- eller vanlig matolja.... Helt sjukt att det kan vara på det här sättet!

2012-02-16 @ 13:01:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0