- - - - - ---

Skrota Systembolagets dryga monopol!

1: Du är myndig när du är 18 år fyllda och kan göra vad du vill.
Exempelvis; bli skitfull på krogen, ta B-körkort, säga hej till päronen och flytta till Säffle, köpa lotter (iofs oerhört dum lag), etc etc. Men du kan ändå inte besöka Systembolaget. Ändra åldersgränsen till 18 då! Man är ju fan myndig! "Nä för då skulle ungdomsfyllan öka avsevärt och alkoholismen skulle stiga i Sverige." Godmorgon. Undrar varför Sverige är en av de nordiska länderna där man dricker mest? Kanske för att man strävat efter att göra alkohol så förbjudet som möjligt? Hmmm....

2. Släpp monopolet så en vanlig Svensson kan slå åtta flugor i en smäll när man handlar lördagsmys på ICA sent en lördagkväll och samtidigt kan plocka på sig en flaska vin eller ett par starka (passa även på att sänka priset!). Ja, då kommer vi säkert dricka ännu mer och oftare om det blir så. Under en period. Successivt kommer den nivån att sjunka och det blir mer vardagligt efter ett tag. Titta på ex Spanien. Jag var där för ett tag sen och hängde vid barer. Alla drack och mycket, men ingen blev dyngrak och slagsmålssugen som vi blir i Sverige. För där är alkohol tillåten.

Typiskt Sverige att hitta på dumma lagar som ska styra ens leverne. För man väljer ju själv hur man vill leva. Och nu för tiden kan inte ens en oskyldig liten kille på 10 år som fått sin veckopeng gå och köpa en trisslott. "Nä för vi vill förhindra spelmissbruk." Det vill jag också. Men likt förbannat kommer det alltid att finnas. Liksom alkoholism. Oavsett åldersgränser, påhittade lagar eller höjda skatter.


Kommentarer
Postat av: Matilda

Braa skrivet!

2012-04-27 @ 23:13:36
URL: http://matildac.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0