- - - - - ---

Smakrik Räkgryta med pasta

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
Chilisås
Ketchup
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
3 hg färska champinjoner
5 hg räkor
vitlök
cayennepeppar, salt, curry, paprikapulver
Häll i skål:
3 dl vispgrädde
0.8 dl vitt vin
4 msk chilisås
2 msk ketchup
1 tsk cayennepeppar, salt
Smält 3 msk smör i stekpanna och tillsätt 2 tsk curry och 2 tsk paprikapulver.
Låt fräsa en liten stund.
Finhacka 1 röd 1 grön paprika, purjolök samt färska champinjoner (el i mixern)
och fräs detta i stekpanna med smör tills de mjuknar något.
Häll såsblandningen (grädden å dä) i stekpannan med smör och kryddor. Vispa!
Häll sedan hackade grönsakerna och 1 stor pressad vitlöksklyfta i blandningen.
Rör om och låt puttra.
Smaka av. Kanske mera kryddor?
Ha i räkorna alldeles innan servering!
Ätes med pasta
Du behöver:
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 dl Vitt Vin
  • 4 msk Chilisås
  • 2 msk Ketchup
  • 1 Röd Paprika
  • 1 Grön Paprika
  • 1 Purjolök
  • 3 hg Färska Champinjoner
  • 5 hg Räkor
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • cayennepeppar, salt, curry, paprikapulver
  • 3 msk Smält Smör
Blanda följande ingredienser i en skål: 3 dl vispgrädde, 0.8 dl vitt vin, 4 msk chilisås, 2 msk ketchup och 1 tsk cayennepeppar, salt.

Smält 3 msk smör i stekpanna och tillsätt 2 tsk curry och 2 tsk paprikapulver. Låt fräsa en liten stund.

Finhacka paprikorna, purjolöken samt färska champinjoner (el i mixern) och fräs detta i annan stekpanna med smör tills de mjuknar något.

Häll såsblandningen (grädden, vinet, mm) i stekpannan med smöret och kryddorna. Vispa! Häll sedan grönsakerna/svampen och den pressade vitlöksklyftan i blandningen.

Rör om och låt puttra. Smaka av. Kanske mera kryddor? Ha i räkorna alldeles innan servering!
Smask!


Kommentarer
Postat av: Matilda

Mm, den ska jag smaka! ;)

2011-02-23 @ 00:25:42
URL: http://matildac.devote.se
Postat av: Konsumenten själv

Gör det! :) Den e riktigt smarrig!

2011-03-09 @ 09:56:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0